Dirigent

Sinds augustus 2011 is Carola Loeve (1988) onze inspirerende dirigent.
Ze begon als 4-jarig meisje met zingen in het plaatselijke kinderkoor. Dit maakte haar enthousiast om meer met muziek te doen. Zo begon ze op haar 7de met keyboardlessen, maar al snel wilde ze meer en stapte ze over naar de piano. Haar muziekdocent op de middelbare school – Henk den Hollander – spoorde haar aan om van muziek haar vak te maken.

In 2010 behaalde ze haar diploma ‘Docent Muziek’ aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Ze kreeg daar o.a. les van Chris van de Kuilen, Hans van den Brand en Louis Buskens. Ze deed verschillende stages in alle lagen van het onderwijs. Ook volgde ze tijdens die opleiding een minor ‘Directing & Conducting’ en later heeft ze bij Chris van de Kuilen haar lessen pianomethodiek gevolgd en daarvoor het certificaat behaald.

Tijdens haar opleiding in Tilburg gaf ze al individuele pianolessen in Hardinxveld en dat doet ze nu nog steeds. Van 2010 t/m 2018 heeft ze als muziek- en CKV-docent gewerkt op Lyceum Oudehoven te Gorinchem. Daarnaast is ze al een aantal jaren organist in de PKN Gereformeerde Kerk van zowel Boven- als Neder-Hardinxveld. Ook heeft ze samen met Chris van de Kuilen in februari 2019 het ‘Jacoba Cultuurhuis’ opgezet in Woudrichem. Daar organiseren ze een tweemaandelijkse concertserie en geeft ze diverse muzikale lessen en cursussen, waaronder pianoles en muzieklessen voor peuters. Ook verzorgt ze vanuit die locatie muzieklessen op diverse basisscholen in de gemeente Altena.